20 Ekim 2013 Pazar

Tourette Sendromu ile ilgili derneklerin linkleri


ABD : http://tsa-usa.org/

AVRUPA: http://tourette-eu.org/

TÜRKİYE: 
 https://www.facebook.com/pages/Tourette_Syndrome_Turet_Sendromu/1418717421690985 beğendiyseniz, lütfen sayfanın "beğen" seçeneğini tıklayabilir misiniz? Bu sayfa, Turet Sendromu ile ilgili daha çok kişiye ulaşma ve bilgilendirmeyi amaçlar! Ve  https://www.facebook.com/groups/606595136028806/ ekibine katılabilirsiniz.


Türk Psikiyatri Derneği:

OKB NE KADAR SIKLIKTA GÖRÜLÜR?


OKB önceleri nadir olarak görülen bir hastalık olarak kabul edilmesine karşın son yıllarda yapılan araştırmalarda hiç de nadir olmadığı belirlenmiştir. Büyük toplum kesimlerinde yapılan araştırmalarda OKB’nin her 100 kişiden 2-3’ünde görüldüğü saptanmıştır.

HİPERAKTİVİTE


Yaygınlık Toplumdaki DEHB yaygınlığı yaklaşık olarak çocuklukta % 8, ergenlikte % 6 ve erişkinlikte % 4 olarak bildirilmektedir.

TOURETTE / TURET

TS konusunda Türk Psikiyatri Derneği sayfasında herhangi bir bilgi bulunamamıştır. Dolaysıyla, istatistiksel olarak _ Nörolog, Prof. Dr. O.Sacks: “Nüfusun binde biri TS’li olabilir.”_ Türkiye’de 70 000 civarı TS’li olması beklenir. Görünen tablo: “TS’liler diğer sıkıntıların arasından Türkiye genelinde ayrıştırılamamış görünüyor. Dolaysıyla TS’ye uygun çözüm araçları Türkiye genelinde geliştirilmemiş denebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder